maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesälomaa odotellessa


Aikon kaunis emo Dana.
Kävimme viime sunnuntaina Orimattilassa sukuloimassa. Tai siis Aikon sisaruksia ja emoa tapaamassa. :-) Tästä on kehittynyt jokavuotinen perinne, jonka Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen kapellimestari Sari jaksaa aina järjestää meille pennunomistajille. Tai no eiväthän nämä enää niin kovin pentuja ole. :-) Minä unohdin taas kameran kotiin, mutta onneksi puhelimella sai räpsittyä edes pari kuvaa ennen kun siitäkin loppui akku.

Sattuipa meille ihana päivä. Minäkin sain kesän ensimmäiset rusketusrajat.

Pentusia ei paikalle kovin montaa päässyt, vain 1 sisko ja 1 veli Aikon lisäksi. Ja äidistään Aiko oli taas aivan innoissaan, kuten aina! Aiko vietti elämästä ensimmäiset 7kk melko tiiviisti emonsa kanssa, mistä varmasti johtuukin näiden kahden läheisempi suhde.




Aiko ja ihana mamma!
Myös pikkuveikka pääsi mukaan. Themba vaanii kuvassa kärpästä.


Aiko ja äiti.
 
Muutto alkaa olla vihdoin jo paketissa ja koirat ovat sopeutuneet hyvin. Themba mokoma on vain alkanut vähän turhankin siistiksi pojaksi, nimittäin se ei mielellään tekisi tarpeitaan omalle takapihalle.  Olin niin toivonut että ne edes pissat tekisivät sinne ja helpottaisivat tämän aamu-unisen koiranomistajan aamuja. Tietenkin siis koiria käytän aamulenkillä myös, ei vain olisi niin kiire lähteä jos Thembakin osaisi tehdä suurimmat hätänsä takapihalle.
Olen metsästänyt hyviä, isoja ulkoilutossuja Themballe siitä lähtien kun se tassunsa loukkasi, ja kieltämättä ei ollut helppoa. Melkein missään eläinkaupassa ei ollut riittävän isoja kokoja, kunnes eksyin Hööksin sivuille. Lähdin sitten ihan koiran kanssa käymään ja kaksikin potentiaalista vaihtoehtoa löytyi. Eikä ollut edes pahan hintainen! Kyllä nyt helpottaa huomattavasti tämä ulkoilu kun voi vaan vetäistä tossun jalkaan eikä tarvitse pelata siteillä. :-)

Haavan paranemisesta sen verran, että alku näytti lupaavalta, mutta nyt olen taas huolissani. Themba oli kerran yksin jäätyään repinyt siteen pois ja nyppinyt suurimman osan tikeistä pois. Aluksi haava näytti tästä huolimatta siistiltä, mutta nyt se hieman repsottaa. Tikkien poisto olisi tällä viikolla, ja vaikkei siellä mitään poistettavaa enää olekaan ajattelin silti viedä Themban sinne näytille, että eläinlääkäri voi sanoa mielipiteensä. Toivottavasti jalka paranisi pian!

Ja minulla alkaa huomenna loma!! :-)
 
Themban hieno uusi tossu ulkoiluun, joka pysyy!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti