maanantai 14. lokakuuta 2013

Pentuarkea

Onni on oma koiranpentu! Ainakaan vielä ei ole mennyt hermot pissakakka-rumbaan. :-)
Themba osaa tehdä suurimman osan tarpeistaan paperille, ja yritän viedä sitä ulos mahdollisimman usein. Olen ollut lomalla koko tämän 1,5 viikkoa ja huomenna olisi aika palata töihin. Onneksi en kuitenkaan tule töihin hukkumaan, sillä omasta pyynnöstäni teen koko loppuvuoden vain 2-3 työvuoroa viikossa. Näin minulla on mahdollisimman paljon aikaa puuhailla pennun kanssa. Huomenna pentu tulee mukaani töihin.
 
Aiko ja Themba tulevat niin ihanasti toimeen! Pojat nukkuvat melkein aina vierekkäin ja leikkivät paljon. Aiko osaa leikkiä nätisti pikkuisen kanssa, mutta aina saa silti olla vahtimassa, kun tuota kokoeroa on niin paljon vielä. Välillä Aikoa saa hieman toppuutella ettei leikki ylly liian rajuksi, mutta useammin se on tuo pikku pentu jota saa toppuutella! Temperamenttia pikkuiselta löytyy ja Aiko saa tuntea kovastikin pikkuisen hampaat nahassaan. Onneksi Aikolla on pitkä pinna. :-)
 
Kävimme viikonloppuna mökillä. Themba on niin rohkea ja reipas! Siellä se tepsutteli häntä pystyssä pitkin saarta. Ja pikkuinen on kovin omatoiminenkin; kun sitä alkoi väsyttää pihalla remuaminen se itse tepsutteli mökkiin sisälle (ovi oli auki) ja meni omalle pedilleen nukkumaan.
 
Tänään harjoittelimme ensimmäisen kerran yksioloa. Ruuvvasin eilen koiraportin keittiön oviaukkoon, ja keittiössä pikkuinen tulee olemaan yksin sitten jossain vaiheessa. En halua jättää koiria keskenään samaan tilaan, joten Themba tulee olemaan keittiössä portin takana ja Aikolla on loppu kämppä käytössään. Tänään pentu oli portin takana kokonaiset 10 minuuttia, kun minä ja Aiko olimme olohuoneessa katsomassa telkkaria, eli pentu näki meidät kokoajan. Aluksi se huusi kovasti, mutta melko pian kävi pedilleen syömään puruluutaan. Silloin kävin avaamassa portin ja harjoitus päättyi. Näitä harjoituksia tehdään lisää myöhemmin.
 
Themba kasvaa hurjan nopeasti! Tänään poika punnittiin ihan tavallisella henkilövaa'alla ja painoa oli kertynyt jo 8,6kg. Pitää nauttia tästä pentuajasta, se on ohi nopeammin kun tajuankaan!
 
Ihana syksyinen sää. Themban villapaidassa on vielä kasvuvaraa. :-)

Mamman sylissä.


Vauhtia pikkuisessa piisaa!

Ihana ruttunaama!

Themba sai vanhempieni villakoirapennusta leikkikaverin.


On pojilla nukkuma-asennot. :-D

Pikkuinen osaa ottaa rennosti.

Saaristossa.



Saaristossa pentu sai enemmänkin vaatetta päälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti